Historie

Dit is het verhaal van Terug naar de Bossen en haar oprichting. Deze pagina zal in de komende weken verder worden bijgewerkt met belangrijke gebeurtenissen van toen.

 • 26 mei 2018

  Broeder Tuck Award 2017

  Broeder Tuck

  In 2017 stelde Actiegroep Terug naar de Bossen en Inclusie Verenigt de Broeder Tuck Award in. Door deze prijs zal Jeroen Zwart herinnerd blijven en zijn werk voortgezet. Jeroen vervulde binnen de actiegroep Terug naar de Bossen de rol van Broeder Tuck. Als broeder, gekleed in een donkerbruine bruine pij, was hij een verbinder die zich inzette voor gelijke kansen voor mensen met een handicap. De Broeder Tuck Award is een stimuleringsprijs voor individuen, organisaties en bedrijven die zich inzetten om  gelijke kansen voor mensen met een handicap te realiseren, in overeenstemming met het VN-Verdrag inzak rechten van personen met een handicap. Het VN Verdrag is in juli 2016 geratificeerd door de Nederlandse Regering. https://youtu.be/aLzDDtKpShU
   

  Kanshebbers kunnen voor de prijs worden voorgedragen.

    Voorwaarde is dat de persoon, de organisatie of het bedrijf: – zich (in breder zin) inzet voor gelijke kansen voor mensen met een handicap; – samenwerkt met verschillende andere partijen; – mensen met een handicap nauw betrekt.
  Koke visser met beeld in kerk

  Joke Visser beeldend kunstenaar. Foto Heleen van Tilburg

  In 2018 wordt de Broeder Tuck Award gemaakt door Joke Visser, beeldend kunstenaar uit Elst (Gld.). Joke is beeldhouwer in steen en klei. Door haar onderzoek van deze materialen creëert ze nieuwe mogelijkheden die nieuwsgierig maken. Net als de Actiegroep Terug naar de Bossen is Joke van mening dat geschreven en ongeschreven regels van de maatschappij de ruimte beperken waarin we ons bewegen. Er zijn nieuwe manieren nodig om daaruit los te komen. Op 4 december 2018 zal de prijs overhandigd worden aan 1 van de 5 genomineerden tijdens het 2de Nationale Congres Gelijk is Gelijk in de Jaarbeurs in Utrecht. Kandidaten voor de Broeder Tuck Award 2018 kunnen worden aangemeld tot 1 november 2018. Voor aanmelding en informatie Jan Troost jan@inclusieverenigt.nl www.inclusieverenigt.nl    
 • 22 oktober 2016

  Mark Rutte, onze voorspelling uit 2011 is aardig uitgekomen!

  https://youtu.be/LfX--U8DkCs
 • 20 juni 2011

  Oprichting van Terug naar de Bossen

  Onder de titel Terug naar de bossen is een kleine actiegroep, onder leiding van voormalig CG-Raad Voorzitter Jan Troost in actie gekomen om aandacht te vragen voor de drastische bezuinigingen van het Kabinet, op de zorg. Op maandag 20 juni 2011 trok de groep zich symbolisch terug in een klooster in 's-Hertogenbosch. Dit omdat het Kabinet Rutte met de voorgenomen bezuinigingsmaatregelingen er voor zal zorgen dat gehandicapten weer aangewezen zullen zijn op naastenliefde. En hulp van de Nonnen.