profileimage

Jan Dick in Memoriam

Op 12 april 2023 is Jan Dick Bruijne overleden. Samen met Jan Dick hebben we de actiegroep Terug naar de bossen opgericht. Jan Dick was de stille kracht in onze actiegroep was webmaster en secretaris van onze stichting. Dit indrukwekkende filmpje hebben we ism Eveline Sonneville gemaakt. Jan Dick blijft in onze gedachte. Hij wordt in besloten kring herdacht.


Over Jan Dick

Deze bezuinigingen betekenen niet een stapje terug maar een een gigantische sprong terug in de tijd! Deze dramatische bezuinigingen komen me voor niet als een botte bezuiniging. Nee. Het houdt meer in.

Mijn motivatie

Laat men nu een keus maken: geef mensen met een beperking een spuitje of accepteer de kosten van de zorg. Maar hou op met de hypocrisie. Maak een keus en accepteer de gevolgen, wordt volwassen, ik wens u sterkte.

De huidige bezuinigingen zijn een totale ontkenning waar de laatste 30 jaar voor gestreden is door niet alleen de doelgroep en hun belangenbehartigers maar ook door een brede doorsnede van de Nederlandse samenleving. Ik word lid van de VVE, Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie.

Tot in de kern van mijn zijn voel ik me niet meer serieus genomen, de donkere wolken in mijn hoofd worden steeds zwarter. Van licht ongerust als ik was door bezuinigingsplannen binnen de AWBZ en WAJONG sfeer tot de nu nagelbijtende paniekaanval momenteel, ….ik dacht, tja iedereen draagt een steentje bij. Maar dit, dit hangt als een molensteen om mijn nek. Mijn god, waarom hebben ze mij geopereerd na mijn ongeluk 30 jaar geleden ? Men wist dat ik voor veel dingen afhankelijk zou zijn van anderen. Nee, hypotheekrenteaftrek……onbespreekbaar ? Ik ben zoo moe.

Het ware gezicht wordt bijna getoond van dit kabinet, walgelijk. Na de individualisering hoefden we niet meer afhankelijk te zijn van sociale mantelzorg en konden we bij Vadertje Staat terecht met ons recht op zorg.