Geschokt en verdrietig.

Vandaag kregen we het trieste bericht dat onze Europese en Belgische medestrijder voor Onafhankelijk leven (Independent living) Peter Lambreghts twee dagen geleden onverwachts is overleden. Peter heb ik leren kennen binnen de Independent Living beweging, in de tijd dat ik woordvoerder was van Terug naar de bossen werkten we veel samen. Peter was een bijzondere medestrijder hij reisde heel Europa af om duidelijk te maken dat onafhankelijk leven van groot belang was voor mensen met een handicap. Hij heeft velen in Europa gesteund om deze visie te verspreiden ook in Nederland. Hij was niet alleen een geweldig netwerker maar wist de boodschap altijd helder en concreet naar buiten te brengen. Hieronder een interview wat ik met hem had op een onbewoond eiland in Loosdrecht waar hij onze speciale gast was.

Peter was eigenwijs, strijdbaar, positief en had een heldere visie over onafhankelijk leven. Zijn gevecht voor eigen regie en onafhankelijkheid was wat ons verbond. Meerder keren hebben we ook steun gegeven aan actie’s in Vlaanderen en daarna samen met Peter een pilsje gepakt op de goede afloop. Peter was een Europeaan die de boodschap waar het maar kon verkondigde met kennis van het Engels waar ik regelmatig jaloers op was. Hij vocht voor een inclusieve samenleving, waar mensen met een beperking, zonder betutteling, zelf kunnen beslissen over hun eigen leven en ondersteuning. Peter ook wij in Nederland zullen je missen. Jouw strijd en geloof in wat je verkondigde blijft ons inspireren. Je vrouw en je dochters waar je heel trots op was wensen we ook vanuit Nederland veel sterkte en kracht toe.

 

Peter we zullen je missen, maar zoals jij zou zeggen: de strijd gaat door!

 

Mede namens al onze Terug naar de bossen vrijwilligers

Oud woordvoerder Terug naar de bossen

Jan Troost

 

 

 


4 Replies op "Geschokt en verdrietig."

 • Cailin
  19 augustus 2016 (19:11)
  Reply

  Ik weet niet waaraan Peter overleden is, wij hadden regelmatig FB contact en spraken vaak over, hoe je, je het beste kunt verenigen en ENIL. Ik voel mij verdrietig en geschokt en ga mijn FB compaan heel erg missen.

 • Sandra Zwagerman
  19 augustus 2016 (20:06)
  Reply

  Ik ken peter van het eiland. Of ik hem alstublieft de foto’s wilde sturen. In al zijn blijheid toen ik ze stuurde zei hij op z’n Vlaams Amai maar daar staat een knappe kerel op. Als grapje.. Humor is het mooiste wat er is. Die kwam aardig overeen

 • Harry Schreurs
  19 augustus 2016 (22:04)
  Reply

  Niet te geloven, zo onverwacht afscheid te moeten nemen van Peter Lambreght.
  Peter was het gezicht van Onafhankelijk leven in België.
  Ik heb Peter leren kennen als strijdvaardig, vol humor en soms een tikkeltje eigenwijs. Zijn leven stond in het teken van eigen regie maar vooral voor een toegankelijke maatschappij voor mensen met n beperking.
  Peter, wij zullen deze strijd voortzetten met jou in onze gedachten.
  Harry Schreurs
  Woordvoerder Terug naar de bossen.

 • Jan van Slochteren
  20 augustus 2016 (08:44)
  Reply

  Wij hebben een groot strijder verloren, maar niet zijn gedachten.


Iets te zeggen?

Een beetje HTML is ok