Aanmelden Broeder Tuck Award 2019

Kandidaten aanmelden kan tot 15 januari 2019

Grensverleggend, strijdbaar en met humor zullen onderdeel zijn van de beoordeling.

broeder blaast de tromper om te verzamelen

Verzamelen.

 

In 2017 stelde Actiegroep Terug naar de Bossen en Inclusie Verenigt de Broeder Tuck Award in. Door deze prijs zal Jeroen Zwart (Broeder Tuck) herinnerd blijven en zijn werk voortgezet. Kandidaten voor de Broeder Tuck Award 2019 kunnen worden aangemeld tot januari 2019.

 

Jeroen Zwart vervulde binnen de actiegroep Terug naar de Bossen de rol van Broeder Tuck. Als broeder, gekleed in een donkerbruine bruine pij, was hij een verbinder die zich inzette voor gelijke kansen voor mensen met een handicap.

De Broeder Tuck Award is een stimuleringsprijs voor mensen, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor gelijke kansen voor mensen met een handicap, in overeenstemming met het VN-Verdrag. Het Verdrag is in juli 2016 geratificeerd door de Nederlandse overheid.

Kanshebbers kunnen voor de prijs worden voorgedragen. Voorwaarde is dat de persoon, de organisatie of het bedrijf:

– Zich inzet voor gelijke kansen voor mensen met een handicap.
– Samenwerkt met andere partijen.

 

  Uniek kunstwerk

 

joke in de kerk

Joke Visser

In 2018 wordt de Broeder Tuck Award gemaakt door Joke Visser, beeldend kunstenaar uit Elst (Gld.). Joke is beeldhouwer in steen en klei. Door haar onderzoek van deze materialen creëert ze nieuwe mogelijkheden die nieuwsgierig maken. Net als de Actiegroep Terug naar de Bossen is Joke van mening dat geschreven en ongeschreven regels van de maatschappij de ruimte beperken waarin we ons bewegen. Er zijn nieuwe manieren nodig om daaruit los te komen.

 

In het voorjaar van 2019 zal de prijs overhandigd worden aan 1 van de 5 genomineerden tijdens het 2de Nationale Congres Gelijk is Gelijk in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kandidaten voor de Broeder Tuck Award 2019 kunnen worden aangemeld tot 1 november 2018.

Voor aanmelding en informatie:  www.inclusieverenigt.nl

 

De jury zal bestaan uit.

Voorzitter:

Paul Depla (Burgemeester Breda)

Xandra Koster (Alliantie VN Verdrag)

Theo Hendrikse (Terug naar de bossen)


Geen commentaar op "Aanmelden Broeder Tuck Award 2019"


    Iets te zeggen?

    Een beetje HTML is ok