profileimage

Over Harry

‘Men wordt niet gehandicapt geboren, maar gehandicapt gemaakt’, schreef Agnes van Wijnen in het boek Trots en Treurnis. En daar zit een grote kern van waarheid in. De maatschappij bepaald hoe gehandicapt je bent. Ik heb, samen met Jan, in de bossen gezeten. Wij hebben de kans gekregen om te studeren en ons te ontplooien tot wat we nu zijn.

Dankzij de vele voorzieningen, een aangepaste auto, traplift in huis en een elektrische rolstoel kan ik goed functioneren in de maatschappij en heb ik een goede baan. Ik heb, God zij dank, geen PGB en ondersteunende begeleiding nodig. Ik zeg met opzet God zij dank, want je zult er maar afhankelijk van zijn. En dat zijn er velen die dankzij deze regelingen nu, net als ik, kunnen meedoen in de samenleving en midden in de maatschappij staan. En dat is een goed recht.

Mijn motivatie

Omdat ik geloof in het empowerment van de mens; omdat ik vindt dat je de mens niet zomaar mag beroven van zijn eigen regie en vrijheid, heb ik me aangesloten bij Terug naar de Bossen.

Nu deze regering o.l.v. Mark Rutte deze voorziening gaat schrappen, worden velen dit recht ontnomen en daarmee van hun vrijheid beroofd. Alsof ze zich crimineel hebben gedragen! Van huis uit ben ik liberaal opgevoed en ben ik jarenlang actief lid geweest van de VVD. Een VVD waarbij het belangrijk was dat iedereen in de maatschappij moest kunnen meedoen. Met het schrappen van deze regelingen komt hier een einde aan. Ik kan dit niet uitleggen aan mijn achterban en heb de VVD de rug toe gekeerd. Omdat ik geloof in het empowerment van de mens; omdat ik vindt dat je de mens niet zomaar mag beroven van zijn eigen regie en vrijheid, heb ik me aangesloten bij Terug naar de Bossen.

Zie Harry’s verhaal ook op Aparticipatie.nl.