profileimage

Over Mandy

Ik ben Mandy Mienes, 44 jaar, in het bezit van een eigen huis met hypotheek, en full-time werkende arbeidsgehandicapte. Prive, 2 tienerdochters en een LAT relatie. Al jaren draag ik mijn steentje bij in het welzijn van de mens, dit d.m.v. mijn baan in de belangenbehartiging voor mensen met een beperking.

De vrijwilligers in de belangenbehartiging vinden het altijd zo ‘fijn’ dat ik één van hen ben. Iemand met een beperking, maar onbeperkt in mijn bijdrage als werkende en belangenbehartiger in deze maatschappij. Vrijwilligers hebben ondersteuning nodig in belangenbehartiging, want via de wet is geregeld dat er op vele plekken cliëntenparticipatie mogelijk is. Cliëntenparticipatie, meedoen, meepraten over beleid, advies geven. Dit advies gaan naar gemeenten, het rijk, en vele andere die opkomen voor gelijke kansen en rechten van mensen met een beperking.

Mijn motivatie

Hier telt eerst het geld, regels en dan pas komt de mens. Dit is waarom ik meedoe, iedereen is gelijk. Houd me uit de bossen.

Deze stem wordt in zijn ondersteuning gestopt, kennis over het hoe en wat het werkt binnen de beleidsregels van het rijk, mag niet meer worden vertaald naar de ‘gewone mens’. In het kort betekent dit, inderdaad terug naar de bossen. Geen kritische stem meer naar de overheid over aanpasbaar bouwen, toegankelijk openbaar vervoer, gemeentelijk Wmo vervoer, ondertekenen van de standaardregels van de VN, geen goed gehandicapten parkeerbeleid, goede inrichting van openbare ruimten voor iedereen, enz.. Binnen Europa ligt Nederland met zijn beleid voor mensen met een beperking flink achter, en dat kan nu gewoon verder doorgaan. Mede omdat Nederland één van de laatste landen is die het vertikt om de standaardregels van de VN te ondertekenen. Iets wat in andere landen gewoon is en als sociaal wordt gezien. Hier telt eerst het geld, regels en dan pas komt de mens. Dit is waarom ik meedoe, iedereen is gelijk. Houd me uit de bossen. En laat me werken aan een sociaal beleid.