profileimage

Over Gerda

Terug naar de bossen…….’t idee. Als jong kind kwam ik, door de nood gedwongen, terecht op een kostschool-revalidatiecentrum. Hoog op een berg en jawel, in gezonde lucht, prachtige bossen. Mijn leven bestond vanaf dat moment alleen uit revalideren en school. Ik was dan ook zoals ze dat noemden ‘gehospitaliseerd’.

Alles werd voor me geregeld en georganiseerd. Hoefde zelf niet na te denken over mijn leven, laat staan mijn toekomst. Die was door de nonnen al helemaal uitgestippeld. Als ik nu maar goed naar de nonnen en artsen luisterde, zou het met mij helemaal goed komen.

Mijn motivatie

Van gehospitaliseerd zijn werd ik actievoerder. Wat een heerlijk vrij gevoel viel mij ten deel. De regie nemen over je eigen leven.

In de jaren 70 ontstond er een groep jongeren die zich vrij probeerde te vechten. Ik sloot mij voorzichtig bij ze aan. Van gehospitaliseerd zijn werd ik actievoerder. Wat een heerlijk vrij gevoel viel mij ten deel. De regie nemen over je eigen leven. Ik werd een belangenbehartiger in hart en ziel. In die jaren en daarna hebben wij veel veranderingen kunnen bewerkstelligen. Het is voor mij dan ook ondenkbaar terug te moeten naar de bossen. Laten we er alles aan doen dit te voorkomen. Het kan toch niet zo zijn, dat alles wat we in, pak weg, 40 jaar hebben opgebouwd in een klap kwijt zouden raken door kabinet Rutte met zijn gedoogpartij. Ze hebben geen idee. Dit mag niet gebeuren!

Zie Gerda’s verhaal ook op Aparticipatie.nl.