GroenLinks Renkum reikt groen-rood Lintje uit aan Broeder Tuck

Groen-rode lintjes uitgereikt aan Groen Verbindt, Jeroen Zwart en Dierenambulance Nederrijn

opsteken lintje

Lintje uitgereikt aan onze Broeder Tuck

GroenLinks Renkum heeft vanmiddag groen-rode lintjes uitgereikt aan drie bijzondere initiatieven: Samen Scheppen: Groen Verbindt, Dierenambulance Nederrijn en Jeroen Zwart. Plaats van handeling was de leeftuin van Samen Scheppen achter woonzorgcentrum Verburgt-Molhuysen in Oosterbeek, een paradijsje verscholen tussen de bebouwing.

Samen Scheppen: Groen Verbindt ontwikkelt de tuin als ontmoetingsplaats bij Verburgt-Molhuysen, zowel voor deze bewoners als de buurt. En hierin komen steeds meer initiatieven samen: de buurmannen die de tuin uitbouwen, de tuiniers in de moestuin, de imker. Echt een gezamenlijk buurtinitiatief met Renkum voor Elkaar, het Oranjefonds en het Dorpsplatform.

Oosterbeker Jeroen Zwart verdient alle lof voor alle lokale en landelijke ludieke acties en inspanningen voor toegankelijkheid van doelgroepenvervoer, en voor toegankelijkheid van gebouwen en de openbare weg voor mensen met een beperking. Ook deed hij bij de laatste landelijke verkiezingen nog een krachtig pleidooi voor het herinvoeren van elektronisch stemmen. Hij maakt op vrijwillige basis voortdurend werk van de inclusieve samenleving, ook als vrijwilliger in park Bato’s Wijk.

Bij de Dierenambulance Nederrijn verlenen vrijwilligers 24/7 hulp aan dieren in nood. Zij hebben bovendien hun hele organisatie in de afgelopen 2 jaar opnieuw opgebouwd. Ze werken nu met steun van de gemeente Renkum met veel plezier en tevredenheid voor drie gemeenten. Met een eigen plek in Heelsum.

Elk jaar rond Wereldmilieudag (5 juni) reiken veel lokale GroenLinks-afdelingen lintjes uit. Al jaren huldigt ook GroenLinks Renkum mensen en initiatieven met groene, maar ook rode of groen-rode lintjes. Wij willen daarmee vrijwilligers, verenigingen, initiatieven of inwoners in het zonnetje zetten die een buitengewone en innovatieve bijdrage leveren aan de Renkumse samenleving.

In 2016 kregen de vrijwilligers van Informatiecentrum Renkums Beekdal een groen lintje en de vrijwilligers rondom de statushouders in Wolfheze een rood lintje.

 Artikel Hoog en Laag


2 Replies op "GroenLinks Renkum reikt groen-rood Lintje uit aan Broeder Tuck"

 • Machiel
  25 juni 2017 (17:55)
  Reply

  Welverdiend!!!

 • Edwin van der burg
  17 juli 2017 (07:07)
  Reply

  Zeker verdient Jeroen Zwarts


Iets te zeggen?

Een beetje HTML is ok