Gezamenlijke verklaring Besluit Toegankelijkheid

Foto Jeroen ZwartOok Broeder Tuck staat helemaal achter deze gezamenlijke verklaring. Wij roepen op: terug naar de tekentafel!


 

Geachte meneer Van Rijn,

Mede naar aanleiding van de reacties op de internetconsultatie willen wij u ons gezamenlijke standpunt duidelijk maken over het concept Besluit toegankelijkheid. Dit standpunt is aanvullend op alle individuele reacties die wij stuurden in het kader van de internetconsultatie.

Het concept Besluit toegankelijkheid is voor ons allen volstrekt onacceptabel. Door zelfregulering als uitgangspunt te hanteren, door het volkomen gebrek aan helderheid over hoe en wat de randvoorwaarden en kaders van de implementatie zijn, en door de zeer onwenselijke verwijzing naar het Bouwbesluit en de Kieswet (die geen VN-proof kaders bieden) zijn wij genoodzaakt om deze AMvB integraal te verwerpen.

Zoals in de talloze reacties op de internetconsultatie te lezen is, doen wij een dringend beroep op u: terug naar de tekentafel!

Zorg ditmaal voor betrokkenheid van de mensen voor wie het verdrag bedoeld is en de mensen die werk moeten maken van het toegankelijk maken van Nederland. Maak gebruik van reeds bestaande en bewezen Nederlandse en Europese normen voor toegankelijkheid zoals ITS en WCAG en gebruik het General Comment over Toegankelijkheid van het VN-Comité voor de Rechten van mensen met een beperking. Voor zo’n aanpak kunt u van ons alle steun verwachten.

Mocht u ondanks de bijna 600 kritische reacties uit de internetconsultatie en dit dringend beroep toch besluiten het huidige concept Besluit toegankelijkheid, of een cosmetisch aangepaste versie daarvan, door de Tweede Kamer willen loodsen, dan weet u in ieder geval ons standpunt: Liever geen AMvB dan deze AMvB!

Namens:

Alliantie voor de implementatie van het VN-verdrag (Per Saldo, LPGGz, Coalitie voor Inclusie, LFB en Ieder(in))
Wij Staan Op!
Terug naar de bossen
LCR
Jan Troost
Helga Dulfer
Dutch Coalition on Disability and Development

Dit bericht gaat ook ter kennisgeving naar de leden van de Vaste Kamercommissie VWS.
Hoogachtend,

Illya Soffer 

 

T (030) 720.00.00

E i.soffer@iederin.nl

Iederin


1 Reply op "Gezamenlijke verklaring Besluit Toegankelijkheid"

  • Charlie
    12 november 2016 (09:48)
    Reply

    Natuurlijk ben ik het met Broeder Tuck en Jan Troost eens.
    Logisch, want ik ben Politiek Waarnemer in Den Haag voor Terug naar de bossen.


Iets te zeggen?

Een beetje HTML is ok